4 modalități de a lucra cu un decorator

Multi proprietari spun ca ar vrea sa lucreze cu un decorator, dar totusi putini sunt cei care chiar iau aceasta hotarare. De ce oare? Poate pentru ca au auzit cazuri in care decoratorul si-a lasat prea mult amprenta asupra design-ului sau poate pentru ca le e teama ca nu depaseasca bugetul.
Chiar si asa, uneori un decorator este cea mai buna solutie pentru a obtine casa visurilor tale. La urma urmei, cati oameni ocupati nu ar prefera sa lase treaba si detaliile pe mana unui profesionist?
Daca primul lucru care iti trece prin cap este ,,Nu am bani sa angajez un decorator’’, atunci acest articol este special pentru tine. Exista defapt mai multe modalitati prin care sa lucrezi cu un profesionist intr-un buget.

Intra pe un site online cu sfaturi de design

E adevarat ca aceasta optiune iti ofera atat de multe rezultate incat te poti pierde usor, dar cheltuielile sunt minime. Trebuie sa incluzi masuratorile camerei si/sau o poza a incaperii. Va trebui de asemenea sa completezi un chestionar mai detaliat.
Designerii iti vor trimite inapoi o machete si poate chiar si cateva sugestii in legatura cu paleta cromatica.

Foloseste sfaturile gratuite ale designer-ilor din magazinele de specialitate

Multe magazine importante de mobilier lucreaza cu designeri care pot oricand sa ajute cumparatorii cu sfaturi utile. E adevarat ca sfaturile sunt gratuite, dar probabil ca decoratorii primesc un commision la fiecare vanzare asa ca bineinteles ca iti vor face un plan care sa include si produsele lor.
Totusi, la sfarsit s-ar putea sa-ti dai seama ca ai platit prea mult pentru sfaturile lor, asa ca ai grija.

Angajeaza un designer de interior pe ora

Ai nevoie doar de cateva idei, sfaturi despre ce culori ar fi mai potrivite sau despre cum sa-ti aranjezi mobilierul? Angajeaza un decorator care sa vina la tine acasa, sa analizeze spatiul, sa fie receptive la nevoile si cererile tale si care sa-ti dea idei, schite si chiar si monstre de vopsele. Suna la firmele locale de design interior si cere un decorator care lucreaza cu ora.
Pentru a profita la maxim de timpul lui, fa-ti o lista cu toate intrebarile si prioritatile tale.

Fa chiar tu o parte din treaba

Dupa ce ai discutat cu un decorator care te-a sfatuit in legatura cu vopseaua, mobilierul sau alte proiecte mai usoare, poti economisi multi bani daca te implicit si faci chiar tu o parte din treaba.
Chiar daca va dura putin mai mult, vei scapa mai ieftin. Dar ca sa fii sigur ca v-ati inteles, spune-i de la bun inceput ca vrei sa te implicit in realizarea proiectului.