5 greseli pe care le faci cand cumperi o canapea

Sunt cateva greseli pe care multa lume le face inainte sa cumpere o canapea. Uneori micile detalii sunt trecute cu vederea si este pacat, pentru ca in cele din urma iti vei da seama ca ai facut o achizitie care nu-ti place.

O canapea prea mica sau prea mare

Poate ca arata foarte bine in magazin, dar poate te vei trezi ca e prea mare pentru camera ta. Daca vrei sa eviti tot felul de probleme, masoara-ti spatiul si canapeaua inainte de orice. Fara masuratorile necesare, e posibil sa alegi o canapea prea mare sau prea mica.
Trebuie de asemenea sa te gandesti la proportii, canapeaua trebuie sa fie la aceeasi scara cu restul pieselor de mobilier, ca sa nu arate prea mica sau prea mare in comparatie cu ele.

Sa cumperi canapeaua inainte s-o incerci

E adevarat ca trebuie sa te gandesti la proportiile canapelei comparativ cu incaperea, dar nu uita sa alegi una care sa nu fie prea mare sau prea mica pentru tine. Daca esti mai inalt, asigura-te ca poti sa stai jos confortabil. Daca nu esti prea inalt si ai probleme cu genunchii, trebuie sa alegi o canapea mai tare, ca sa te poti ridica usor.
Nu cumpara o canapea fara sa o incerci. Aseaza-te nestingherit pe ea, intinde-te ca si cum ai fi la tine acasa. Daca iti place sa motai pe canapea, asigura-te ca nu te deranjeaza bratele. Pernutele si spatarul canapelei trebuie sa fie pe cat de ferme sau moi iti plac tie.

Sa nu alegi stilul potrivit

Canapeaua trebuie sa se potriveasca cu stilul casei tale, sa arate bine si sa se muleze cu nevoile tale. Ai grija sa nu cumperi o canapea care sa nu aiba nici o legatura cu restul pieselor de mobilier.
Fiecare casa are un stil predominanat, iar alegerea altui stil pentru canapea nu va da bine si va fi destul de iritant. Incearca sa-ti imaginezi cum va arata pe langa celelalte piese de mobilier.

Alegerea materialului potrivit

Alegerea materialului nepotrivit este o greseala costisitoare. Inainte sa iei o hotarare trebuie sa stii cum o vei folosi si unde o vei aseza. Daca cauti o canapea pentru o camera din casa care e tot timpul plina de oameni, un material delicat si intr-o culoare deschisa se va uza foarte repede, inante sa apuci sa te bucuri de ea.
O alta mare greseala este alegerea culorii nepotrivite. Cel mai bine e sa ceri o monstra a materialului si apoi sa vezi cum da pe langa celelalte piese de mobilier si pereti.
Alege o culoare care sa-ti placa. Nu te lua dupa trenduri si moda. Gandeste-te ca faci o investitie de viitor.

Sa cumperi o canapea de calitate inferioara

E adevarat ca trebuie sa te gandesti si la buget, dar decat sa cumperi o canapea ieftina pe care sa trebuiasca s-o schimbi peste 2 ani, mai bine faci o investitie de durata.
Pe termen lung, iti vei economisi banii. Cumpara cea mai buna calitate pe care ti-o permiti, in caz contrar, canapeaua isi va pierde forma, nivelul de confort in cel mai scurt timp. O structura de proasta calitate nu va rezista prea mult, picioarele si bratele canapelei vor incepe sa se clatine.