ABC-ul in materie de mobilier

Multi termini folositi pentru design-ul interior, decorare sau mobilier au semnificatii speciale in acest context si pe care nu le au in limbajul curent.

● Pat Twin= un pat Twin este in mod normal patul de marimea cea mai mica si este realizat pentru un adult. Un pat Twin mai este numit si pat pentru o persoana.
Un pat Twin standard masoara 100cm x 190cm. Deoarece un pat Twin este prea mic pentru unii adulti, un pat Twin extra-long este disponibil pe piata cu urmatoarele dimensiuni 100cm x 200cm.

● Masuta de cafea= este asezata de obicei in fata canapelei si fotolilor. Poate fi locul perfect pentru a-ti etala accesorile decorative, cartile sau pur si simplu pentru a le servi ceva de baut prietenilor. Inaltimea masutei de cafea este de obicei aceeasi cu inaltimea sezutului canapelei.
Masutele de cafea pot fi fie rotunde, dreptunghiulare sau patrate. Masutele de cafea traditionale sunt realizate din lemn, dar cele moderne pot fi confectionate dintr-o mare variatete de materiale precum: fier, sticla, trestie, rachita, otel sau o combinatie intre aceste materiale.
Unele masute de cafea au sertare pentru a-ti depozita cartile, revistele, jocurile sau orice alte lucruri. In prezent, masuta de cafea a inceput sa fie inlocuita de alte piese de mobilier: o bancuta, un taburet, un cufar vechi cu un top finisat sau o banca cu picioarele taiate la inaltimea potrvita.

● Masuta consola= o masa lunga, ingusta, etajata sau sprijinita de un perete, sau care este asezata in spatele unei canapele.
O masuta consola este scoasa adesea din anonimat cu o lampa sau un obiect decorativ. Optional poate avea cateva sertare.

● Comoda= dulapior jos si cu picioare mici, de obicei cu sertare si usi.

● Scaun cu brate= scaun cu sezut, spatar sau brate tapitate sau netapitate. Design-ul scaunelor cu brate difera foarte mult de la un model la altul, asa ca poti opta pentru o varianta mare si bine captusit, sau un model delicat si simplu.

● Taburet= scaunel fara spatar si brate, tapitat, folosit in combinatie cu un fotoliu pentru intinderea picioarelor sau pentru spatiu aditional.

● Canapea= piesa de mobilier tapitata pe care pot sta confortabil 4 persoane. Majoritatea canapelelor sunt tapitate in intregime, au spatar inalt si brate confortabile. Pot veni insotite de pernute decorative. Picioarele pot fi fie expuse, fie acoperite.