Care e diferenta dintre mobila moderna si cea clasica

Nu este deloc greu sa faci diferenta intre mobila moderna si mobila clasica. Prima diferenta ar fi marima. Mobila in stil clasic nu a fost gandita pentru apartamentele mici si compacte din zilele noastre, ci pentru camere mari si spatioase. Pe un scaun clasic pot sta confortabil doua persoane. Daca am incerca sa facem asta cu un scaun modern, probabil ca s-ar rupe.
Mobila clasica este mare, greoaie, realizata din lemn masiv, inchis la culoare. In trecut, pernele de pe spatarul si sezutul unui scaun sau salteaua canapelei erau confectionate din par de cal si bumbac. Mobila clasica foloseste materiale precum matase sau bumbac. Mobila in stil modern este usoara si este realizata dintr-o mare varietate de materiale. Fierul forjat, spre exemplu, este un material popular. Lemnurile folosite pentru mobila moderna sunt, de cele mai multe ori, in nuante deschise precum lemnul de pin.
Mobila in stil moderna pentru birou, dulapuri de bucatarie sau comode este realizata adesea din lemn laminat. Producatorii de mobila moderna folosesc si alte materiale considerate candva inedite, precum plasticul sau sticla. Poti opta pentru o masuta de cafea cu o baza din fier forjat sau otel si un top subtire de sticla. Scaunele de plastic se gasesc peste tot,ca mobila de gradina sau in salile de asteptare din aeroporturi.
Mobila moderna este adesea realizata din plastic si sticla. Uneori plasticul este vopsit intr-o culoare deschisa, ca sa para a fi lemn. Mobila in stil modern este mai usoara, mai simpla si mai vesela decat mobila clasica. Mobila moderna este usor de asamblat si desamblat si nici nu-ti da batai de cap la curatenie. Exista anumiti detergenti si lacuri pentru mobila usor de aplicat, pentru ca mobila ta moderna sa arate intotdeauna impecabil.