Cum sa decorezi cu accente frantuzești?

Vrei sa decorezi una dintre camere, dar nu stii de unde sa pornesti? Iti place sa visezi cu ochii deschisi ca te plimbi prin Paris? Atunci de ce nu alegi sa iti decorezi incaperea cu accente frantuzesti?

Pasul nr. 1:

Realizeaza spatii mai mici si intime, in locul camerelor mari. In trecut, adesea, camerele caselor frantuzesti nu erau mai mari de 6×6 m. Tocmai din aceasta cauza, spatiul decorativ era limitat, iar draperiile erau folosite pentru a desparti incaperile mai mari si pentru a delimita anumite zone, pentru mai multa intimitate.

Pasul nr. 2:

Studiaza stilul elaborat al interioarelor frantuzesti. Opteaza pentru materiale fine si elegante, matase roz cu imprimeuri florale brodate, draperii lungi si canapele cu perne pufoase.

Pasul nr. 3:

Instaleaza baze de coloane in zona in care luati masa sau pe hol. Aseaza plante sau statuete pe aceste coloane pentru a obtine o atmosfera istorica. Interioarele frantuzesti sunt infrumusetate cu multe plante si flori.

Pasul nr. 4:

Opteaza pentru tapet in nuante pastel cu imprimeuri florale delicate.

Pasul nr. 5:

Incearca sa achizitionezi cateva obiecte de inspiratie franceza. Sunt multe site-uri pe care poti gasi o multime de accesorii, ceasuri de perete, oglinzi, tablouri, lampi sau masute de cafea.