Saltele cu arcuri vs. saltele cu spumă

Saltelele cu arcuri

Acestea sunt cele mai familiare si comune tipuri de saltele. Caracteristica principala este ca ofera sustinere printr-un numar de arcuri de metal. Nu lasati un vanzator sa va spuna ca o saltea este buna in functie de numarul de arcuri pe care le are – nu este atat de important. Ceea ce este insa important este sa observati diametrul arcurilor cu carlig si grosimea acestora. Grosimea arcului afecteaza fermitatea saltelei – cu cat este mai puternic arcul, cu atat salteaua va i mai firma, si cu cat arcul este mai ingust, cu atat salteaua va fi mai moale.
Cand intrebati despre diametru si grosime amintiti-va ca numarul prin care este indicata grosimea arcului trebuie sa fie mai mic.

Saltele cu spuma

Saltelele cu spuma sunt umplute cu o combinatie de fibre naturale si sintetice. Majoritatea oamenilor care se gandesc la saltelele cu spuma isi imagineaza o spuma cu memorie, vasco-elastica, ce se pliaza pe corp in timpul somnului. Asteptati-va sa platiti mult mai mult pentru un asemenea produs – poate 1000 Eur pentru cea mai mare dimensiune.

Baza cu arcuri

Baza multor modeluri de paturi consistand intr-o cutie cu arcuri ce actioneaza ca un sistem de absorbire a socului va prelungi viata saltelelor voastre si va oferi sustinere mai intensa. Va ajuta de asemenea reducerea socului cauzat de miscari, astfel incat nu va veti mai simti partenerii de somn miscandu-se in pat. Precum saltelele, aceste cutii de arcuri se pot uza cu timpul. Cand va asezati direct pe cutia de arcuri si simtiti ca nu mai sunt consistente, este cazul sa cumparati una noua.

De asemenea, pentru ca cele doua produse – salteaua si baza cu arcuri sunt presupuse sa functioneze impreuna, cand unul dintre ele este uzat, s-ar putea sa fie un semn ca trebuie sa il schimbati si pe celalalt!