7 ponturi de care trebuie sa tii cont inainte sa cumperi o saltea

Desi nu ne placem sa recunoastem, cei mai multi dintre noi au schimbat mai multe masini decat saltele. Nu e astfel de mirare ca habar n-avem ce ar trebui sa cautam la o saltea. Cunostinte insuficiente despre caracteristicile saltelelor, confuzia creata de diferitele modele de saltele, in combinatie cu tacticile vanzatorilor, nu fac altceva decat sa ne oblige sa ne trezim in fiecare dimineata pe o saltea de proasta calitate.

Tine cont de ponturile noastre inainte de a cumpara o saltea:

● Incearca salteaua – ai cumpara o masina fara s-o incerci? Sigur ca nu! Atunci de ce ai cumpara o saltea fara s-o incerci? Atunci cand te intinzi pe o saltea, corpul tau iti va spune imediat ce parere are despre acel produs.
● Tare sau moale – pana acum ai dormit pe o saltea moale? Atunci nu te lasa vrajit de tacticile vanzatorilor care incerca sa te convinga sa cumperi o saltea tare. Sunt banii tai, tu hotarasti pe ce ii dai.
● Suport – alege intotdeauna o saltea care sa-ti poata oferi suportul necesar. Coloana vertebrala este putin curbata atunci cand stam pe orizontala. O salteau buna trebuie sa se muleze pe forma coloanei tale vertebrale pentru ati oferi confortul necesar. Ai grija ce alegi daca nu vrei sa te trezesti cu dureri de spate. La propriu!
● Transpiratie – stiai ca transpiram chiar si in timpul somnului? Asta inseamna ca trebuie sa optezi pentru o saltea pe care transpiratia sa se evapore usor.
● Satisfactie garantata – nu lua de bun tot ce ti se spune. Unii producatori ar face orice sa scape de produsele care nu se mai vand. Uita-te bine la produs inainte sa-l cumperi si asigura-te ca nu a mai fost folosit.
● Firma – daca o saltea de firma ar garata o calitate superioara, nu ar mai exista atatia clienti nedumeriti. Ideea e ca nu exista nici o garantie ca salteau este foarte buna doar pentru ca este realizata de o anumita firma.
● O saltea cu o singura fata – exista doua tipuri de saltele, cele cu o fata si cele cu doua fate. Incearca sa nu cumperi o saltea cu o singura fata deoarece calitatea este indoielnica si in plus de asta nu va rezista la fel de mult timp ca si cealalta saltea.