Cum sa alegi o masuta de cafea?

Dupa ce te-ai hotarat in privinta canapelei, trebuie automat sa alegi si o masuta de cafea. Aceasta piesa de mobilier nu numai ca se gaseste prin toate magazinele, dar ai si o varietate larga de unde alege.

Ce fel de material?
Masutele de cafea variaza foarte mult in functie de materialele din care sunt confectionate. Probabil cel mai simplu si traditional material este lemnul, dar nu trebuie sa te limitezi la aceasta varianta daca nu-ti place.
Ia in calcul si celelalte piese de mobilier ca sa-ti dai seama ce material s-ar potrivi cel mai bine. Daca vrei ca o incapere mica sa para mai mare, opteaza pentru sticla sau metal stralucitor. Sticla, metalul si piatra, arata foarte bine intr-un declr modern.
Pentru un stil traditional, mergi pe lemn inchis la culoare, mahon, nuc sau marmura si metal. Pielea sau pielea falsa vor arata foarte bine in mai multe decoruri, mai ales ca sunt foarte usor de intretinut.
Daca ai copii mici, trebuie neaparat sa alegi ceva rezistent si sigur.

Ce fel de forma sau marime?
Vei gasi masuta de cafea in tot felul de forme. Alege una in functie de forma camerei, dar si de felul in care ai aranjat canapeaua si fotoliile. Intr-o camera mica, mergi pe o masuta rectangulara sau ovala.
Masutele de cafea patrate sau rotunde sunt foarte potrivite intr-un spatiu mai mare cu o canapea mare si mai multe fotolii si scaune.
Inainte sa alegi marimea masutei, stabileste o scara. Opteaza pentru o masuta care sa nu fie mai mare de doua treimi din lungimea canapelei. Nu uita de asemenea sa lasi suficient spatiu pentru picioare in jurul masutei. Lasa cel putin 45cm intre canapea si masuta. Masuta trebuie sa aiba aceeasi inaltime sau sa fie chiar mai mica decat canapeaua.