10 principii de baza ale culturii Feng Shui

Exista 10 principii de baza ale culturii Feng Shui care se vor dovedi foarte folositoare celor care vor sa adopte aceste idei in viata lor. Aceste principii sunt:

1. Scapa de dezordine. In afara de faptul ca ocupa mult spatiu fizic, dezordinea iti poate bloca noi oportunitati si te poate retine in trecut. Dupa o curatenie zdravana, vei crea spatiul necesar pentru ca in casa si in viata ta sa intre noi posibilitati.

2. Intrare in casa. Intrarea casei tale trebuie sa arate intotdeauna foarte bine. Acolo incepe totul, asa ca intrarea trebuie sa fie curata, fara dezordine si bine luminata. Specialistii in cultura Feng Shui sunt convinsi ca intrarea casei este cruciala pentru caminul tau.

3. Flux de energie. Energia trebuie sa circule liber in toata casa pentru a ajuta la sanatate si armonie. Nu strica acest flux de energie prin pozitionare in locuri nepotrivite a mobilierului.

4. Energie chi. Pastreaza energia in casa pentru a-ti permite sa te alimentezi de la ea. Evita situatiile care sa-i permita energiei chi sa intre in casa si sa iasa la fel de repede. Spre exemplu, usa din spate nu trebuie aliniata in linie dreapta cu usa de la intrare.

5. Asigura-te ca totul functioneaza cu trebuie. Casa ta trebuie sa fie ordonata, iar toate obiectele stricate trebuie reparate imediat. Specialistii in Feng Shui sunt de parere ca lucrurile pe jumatate nefacute sunt o reflectie a unui anumit aspect din viata ta pe care il ignori si care cere atentia ta.

6. Starea mentala. Conform culturii Feng Shui problemele ce intervin in campul electromagnetic au un efect negativ asupra starii noastre mentale.

7. Imagini si simboluri. Afla ca inseamna imaginile si simbolurile din casa ta. Se pare ca alegerile tale in materie de accesorii sau obiecte de arta sunt un mesaj din parte subconstientului tau. Incearca sa intelegi ce fel de mesaje si semne ai proiectat fara sa vrei asupra spatiului tau.

8. Creaza un spatiu linistit in dormitorul tau. Dormitorul tau trebuie sa fie o oaza de pace si relaxare. Elimina dezordinea din acesta spatiu si evita activitatile stresante in dormitor.

9. Bucataria este un loc unde te simti bine. Bucataria este considerata centrul vietii de familie. Conform culturii Feng Shui, atmosfera din bucataria are un impact important asupra mancarii gatite.

10. Casa ta. Iubeste-ti casa si te va iubi si ea. Gandeste-te la casa ta ca la o fiinta umana. Daca ai grija de ea cum trebuie si ea va fi alaturi de tine la nevoie.

Incearca sa integrezi aceste principii in casa ta si vei vedea ca te vei odihni si vei trai mai bine, intr-un mod mai placut.