Despre garantii ale saltelelor

In mod normal, garantiile acopera doar defectele survenite la momentul realizarii produselor. Daca un arc sare din saltea, acesta este un defect. Daca o saltea incepe sa devina prea moale si sa isi piarda confortul dupa cativa ani, este perfect normal pentru ca devine uzata. Nu va lasati surprinsi de o garantie uimitoare de 10-20 de ani – sunt foarte greu de utilizat. Mai degraba fiti siguri ca va achizitionati salteaua de la un magazin cu o politica serioasa de returnare, astfel incat puteti returna salteaua daca credeti ca ati facut o greseala cumparand-o.
Preturile saltelelor pot creste in functie de calitati speciale care s-ar putea dovedi inutile. Cativa producatori pot sustine ca saltelele acoperite fie cu lana fie cu matase asigura ori caldura mai mare ori aerisire mai intensa. Aceste remarci trebuie privite cu un oarecare scepticism, pentru ca va trebui sa puneti o saltea protectoare deasupra. Chiar si daca nu faceti asta, tot trebuie sa acoperiti salteaua cu asternuturi, ceea ce inseamna ca nu veti avea contact direct cu salteaua.
Similar, daca va impresioneaza lookul unei saltele cu saten sau damasc, fiti mai rationati – aceleasi asternuturi vor acoperi materialele, orice calitate ar avea acestea.